^Terug naar boven
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Hoefsmederij Geerts
06 -514 027 31
k.v.k. 53408683

Arjan Geerts

Hoefsmederij Geerts

06 -514 027 31

De paardenhoef

De hoeven van uw paard zijn het belangrijkste van het gehele paard. Het is dan ook heel belangrijk dat u de hoeven en benen goed verzorgd . Dit door ze goed uit te krabben, afspoelen en oliën.

Het hoef mechanisme zorg voor een goede door bloeding. En als we het op mensen betrekken, bij mensen die veel bewegen is de doorbloeding ook beter, en zo is dat bij paarden ook.


Beweging is daarom ook heel belangrijk, dit in samenwerking met een goede voeding. Bij paarden is een te hoog eiwit gehalte in het voer vaak de boosdoener van hoef bevangenheid. 

 

paardenhoef

De komst van de smid moet om hoefproblemen te voorkomen consequent gebeuren.

 Hij kapt de hoeven dan weer op, en corrigeert zo nodig de hoeven ,dit omdat de smid dode gedeeltes weg snijd maar ook in een vroeg stadium mogelijke problemen kan voorkomen. In het verloop van het leven van een paard  , kan het paard hoef problemen krijgen. Zo kan de hoef gaan scheuren en brokkelen.
En kan het paard mank lopen,verkorte passen nemen of bepaalde bewegingen niet meer maken. Het is dan belangrijk om samen met u hoefsmid en dierenarts de goede diagnose te maken.

Enkele voorbeelden wanneer je de smid,moet laten komen,losse en holle hoef wand, enz.

Ook kan hij specifiek medische problemen oplossen

Copyrigcht © 2013 Hoefsmederij Geerts